Oblikovanje načrta za mentorstvo in praktično izobraževanje

PREBERI

V tem modulu odgovarjamo na vprašanje: “zakaj je pomembno načrtovati in usklajevati načrt mentorstva in praktičnega izobraževanja?”. Zagotavlja, da so podjetje, študent in učni center pravilno razumeli cilje praktičnega izobraževanja. Zato je pomembno, da skupaj s študentom oblikujemo in usklajujemo načrt mentorstva in praktičnega izobraževanja. Podjetjem pomaga razumeti in bolje razumeti ozadje in predhodno znanje študenta.

Zdaj pa nazaj na vprašanje “kako oblikovati načrt mentorstva in praktičnega izobraževanja?”.

Najprej moramo ugotoviti, koliko znanja študent že ima za opravljanje različnih delovnih nalog. na primer poznavanje posebne programske opreme, načrtovanje projektov itd.

Naslednji korak bi bil skupaj s študentom oblikovanje dnevnega delovnega načrta s pravili za različne delovne postopke, roki za naloge, sestanki in komunikacijska pravila z mentorjem. Praktično izobraževanje bi moralo zagotoviti, da študent vsak dan postopno napreduje in se razvija.

Pomembno je vedeti, da sta načrt mentorstva in načrt praktičnega izobraževanja dinamična dokumenta, ki ju po potrebi posodobimo.

POGLEJ

V tem videu je dodatno razčlenjen načrt mentorstva in načrta praktičnega izobraževanja:

 

Mentortrain video 1.5  (trajanje: 6:16)

NAREDI

Spoznajte študenta, da:

  • se pogovorite o ciljih praktičnega izobraževanja;
  • ugotovite pričakovanja glede praktičnega izobraževanja;
  • poskusite pridobiti čim več informacij o znanju in izkušnjah študenta, vključno s tem, kar je za vaše podjetje pomembno in pomembno;
  • predstavite svojo organizacijo in ljudi;
  • skupaj s študentom pregledate načrt praktičnega izobraževanja in mentorstva;
  • zapišete majhne korake, ne velike cilje;
  • se prepričate, da ima študent dovolj informacij, kako priti do povratnih informacij o svojem razvoju/težavah itd.;
  • ugotovite načine, kako študentu pomagati pri osebnem razvoju, npr. dodatno usposabljanje v excelu, angleškem jeziku itd.;

Ne pozabite, da je naš odnos do srečanja zelo pomemben in zahteva dovolj časa in priprav, saj je prvi vtis vedno najpomembnejši.

DODATNI VIRI